Ahjud kuumaks! Viimane võimalus osaleda Tartu Postimehe piparkoogivõistlusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse piparkoogivõistluse võitis pakikoormaga traktor, mille küpsetasid ja kaunistasid Mait ja Inga Hanni.
Mulluse piparkoogivõistluse võitis pakikoormaga traktor, mille küpsetasid ja kaunistasid Mait ja Inga Hanni. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Piparkoogilõhna hõngub juba siin-seal linna peal. Kes tahab osaleda traditsioonilisel Tarti Postimehe piparkoogivõistlusel, peab kiirustama  - võistlusel osalevad piparkoogid peavad 19. detsembri õhtuks olema toimetusse laekunud.

Varasematel võistlustel on kaasa löönud nii koduküpsetajad kui ametit õppinud kondiitrid. Ühiselt on vaeva näinud ka terved lasteaiarühmad. Esitatud tööde hulgas on olnud arvukalt nutikaid küpsetisi alates pisikestest šokolaadipiparkookidest kuni mastaapsete piparkoogist tähetorni ja Tartu ülikooli peahooneni välja.

Ka tänavusel küpsetamisvõistlusel seab piirid üksnes tegijate fantaasia ja asjaolu, et piparkoogitainast küpsetistest päris välja jätta ei tohi.

Kuna Tartu Postimehe toimetus asub nüüd Ülikooli 2a, palume võistlustööd tuua sellesse majja. Liftiga tuleb sõita viiendale korrusele ning piparkoogid saab üle anda toimetuse sekretärile. Meistriteosele palume kindlasti lisada tubli küpsetaja nime või nimed ning kontaktnumbri, mille abil autoriga ühendust võtta.

Põnevaid piparkoogist taieseid ootame 19. detsembrini. Seejärel asub žürii, kuhu kuuluvad Tartu Postimehe, aga ka Kuku ja Elmari raadio ning Kanal 2 Tartu töötajad, piparkooke hindama. Arvesse läheb nii küpsetise välimus, lõhn kui maitse. Nagu ikka, annab tublisti plusspunkte ootamatu uudne idee piparkoogi kujunduses.

Traditsiooniliselt on parimale piparkoogiküpsetajale auhinnaks Postimehe aastatellimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles