Pneumosõidukite entusiast pälvis aasta tehnikaüliõpilase tiitli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Türk pneumosõiduki roolis.
Kristjan Türk pneumosõiduki roolis. Foto: Eesti Maaülikool

Eesti inseneride liit kuulutas aasta tehnikaüliõpilase konkursi võitjaks Eesti maaülikooli tehnikainstituudi tootmistehnika magistriõppe esimese kursuse üliõpilase Kristjan Türgi.

Kristjan Türk on projekti Pneumobiil üks eestvedajatest ja elluviijatest. Projekti käigus konstrueeriti ning valmistati pneumosõiduk (sõiduk, mille liikumiseks vajalik energia saadakse pneumosilindrite käitamisest suruõhuga), mis saavutas mais Ungaris  rahvusvahelisel üliõpilaste võistlusel sõidukite insenerilahenduste kategoorias esimese koha. Võistlusel osales 47 võistkonda Euroopa ülikoolidest, Eestit esindas kolm maaülikooli võistlusautot.

Maaülikooli tudengid on registreerunud ka järgmisel aastal peetavale samalaadsele võistlusele, millest kavandatakse osa võtta kolme võistlusautoga. Projekteeritakse ja täiendatakse juba olemasolevaid sõidukeid ning töötatakse uue isesõitva sõiduki projektiga. Ettevalmistusi järgmise aasta võistlusest osavõtuks oma meeskonnaga juhib ja koordineerib samuti Kristjan Türk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles