Remondis olev Tartu ülikooli raamatukogu jääb eksamihooajaks suletuks

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli raamatukogu.
Tartu ülikooli raamatukogu. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu ülikool teatas täna tudengitele saadetud infokirjas, et TÜ raamatukogu renoveerimist teostav ehitusfirma YIT ei jõudnud 30. novembriks teise etapi töödega valmis, mistõttu eksamihooajaks raamatukogu osaliselt avada ei saa, nagu esialgu loodeti.  

Raamatukogus jäävad avamata fuajee, lugemissaalid ning avakogud. Seega peavad tudengid eksamiteks valmistuma Liivi tänava ajutise raamatukogu teenuseid kasutades. Ka tavapärane ööraamatukogu, mis avatakse 2. jaanuaril, seab end sisse Liivi tänava ruumides.

Tartu ülikooli kommunikatsiooni- ja turundusosakonna juhataja Illari Lään ütles, et otsus selle kohta, et eksamihooajaks raamatukogu avada ei saa, sündis viimaste päevade jooksul. Kuna ehitajaga lepiti ruumide üleandmiseks kokku 30. november, vaadatigi Lääne sõnul kõik üle ja täna otsustati, et 12. detsmebril osaliselt avada ei ole võimalik, kuna töödega ei jõutud valmis.

Illari Lään ei osanud praegu öelda, millal võiks olla järgmine prognoositav avamiskuupäev.

TÜ raamatukogu juhataja Martin Hallik ütles, et jagab oma lugejate meeleolu, et remont ei saanud osaliselt valmis. Halliku sõnul antakse aga endast parim, et jätkata pop-up raamatukogus ning erialaraamatukogud oleksid pikemalt lahti.

Kui jaanuari alguses peaks selguma, et Liivi tänaval on tudengitele ruumi juurde vaja, suudetakse Halliku sõnul istumis- ja lugemiskohti väga lühikese ajaga suurendada.

Pop-up lugemissaalid Liivi tänaval on avatud esmaspäevast reedeni kell 9-21 ja laupäevast pühapäevani kell 12-18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles