Ühe jalaga mehe päevad algavad vasaku jalaga. Alati (1)

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaikelu Georgi köögis. Kui proteesihülss haiget teeb, võtab Georgi appi kargud. Või siis keksib niisama köögi tööpinnale toetudes ringi.
Vaikelu Georgi köögis. Kui proteesihülss haiget teeb, võtab Georgi appi kargud. Või siis keksib niisama köögi tööpinnale toetudes ringi. Foto: Aime Jõgi

Seitse aastat tagasi jalast ilma jäänud mees räägib üksikasjalikult, mida kujutab endast tema elu argipäev ning mis teda Eesti riigis eriti vihale ajab.

«Et äkki ma olen harjunud, küsib ühe jalaga mees Georgi häält kõrgendades. Ja vastab ise: «Teate, südamest soovin, et see inimene jääks oma jalast ilma, kes niimoodi küsib!»

Georgi ei ole veel kuuekümnene. Ta on sõnakas mees. Ajaleheloos ei soovi ta siiski täisnimega esineda, küll on mehe perekonnanimi toimetusele teada. 

Georgil amputeeriti parem jalg ülaltpoolt põlve seitse aastat tagasi. Tema reiearterisse oli sattunud tromb ning operatsioon, mis oli määratud järgmiseks päevaks, lükkus neli päeva edasi. Koed jäid hapnikuta, tekkis gangreen ja Georgil lõigati jalg otsast. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles