Koolilapsed joonistasid muuseumis võidu

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonistusvõistluse kuulutas välja ERMi direktor Tõnis Lukas.
Joonistusvõistluse kuulutas välja ERMi direktor Tõnis Lukas. Foto: Sille Annuk

Möödunud reedel võtsid Eesti Rahva Muuseumis mõõtu 150 koolilast üle Eesti. Nad joonistasid muuseumi näitusealalt üles vabalt valitud eksponaadi.

ERMi programmijuhi Saale Randalu sõnul oli seekordne võistujoonistamine juba kahekümnes. 

«Võistlus kutsuti ellu, et tuua kunstihuvilisi lapsi muuseumisse,» selgitas Randalu. «Meie siht on, et lapsed süveneksid mõnda etnograafilisse esemesse ja joonistaksid selle paberile. Aga kõik muu, mis esemega pildi peal juhtub, on juba lapse fantaasia.» 

Ta oli kindel, et ERMi uus maja ja väljapanek mõjutab seekordseid töid. «See teeb võistlusest meilegi põneva päeva,» tõdes Randalu vahetult enne võistluse väljakuulutamist. Esialgu oli see koolidevaheline võistujoonistamine, kuid nüüd on joonistusõpetajad öelnud, et kõige tähtsam on lasta lastel joonistada põnevas keskkonnas ja näha teiste töid.

ERMi programmijuhi Saale Randalu sõnul oli seekordne võistujoonistamine juba kahekümnes.

Võistluse parimad selgitati välja neljas kategoorias. Pildi tegemiseks anti aega neli tundi ning joonistada võis hariliku pliiatsi, värvipliiatsi, kriidi, viltpliiatsi või rasvapliiatsiga.

Žürii otsuse järgi kuulutati esimese vanuseklassi (1.–3. klass) parimaks Annaliisa Nodapera Suure-Jaani koolist. Teises vanuseklassis (4.–6. klass) tegi parima töö Johann Mürk Tartu erakoolist Tera. Kolmandas vanuserühmas (7.–9. klass) oli võitja Sandra Serena Sulin Saku gümnaasiumist ja neljandas (10.–12. klass) Carol Kottise Ülenurme gümnaasiumist. 

Kõikidest laste töödest valmis ka näitus, mida ERMi külastajad saavad veel kaua vaadata. 

(1.-3. klass) Annaliisa Nodapera.
(1.-3. klass) Annaliisa Nodapera. Foto: ERM
(4.-6. klass) Johann Mürk.
(4.-6. klass) Johann Mürk. Foto: ERM
(7.-9. klass) Sandra Serena Sulin.
(7.-9. klass) Sandra Serena Sulin. Foto: ERM
(10.-12. klass) Carol Kottise.
(10.-12. klass) Carol Kottise. Foto: ERM
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles