Volikogu küsib Luunja vallalt maad juurde

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavandatav piirimuudatus Tartu linna ja Luunja valla vahel.
Kavandatav piirimuudatus Tartu linna ja Luunja valla vahel. Foto: Tartu linnavalitsus

Neljapäeval, 8. novembril kavas oleval linnavolikogu istungil on päevakorras ettepaneku tegemine Luunja vallale korrigeerida Tartu linna ja Luunja valla vahelist piiri. Maad vajab linn juurde Idaringtee ehituse jätkamiseks.

Tartu idapoolse ringtee kolmas ehitusala on varem välja ehitatud Tartu idapoolse ringtee esimese ja teise ehitusala jätk, seisab volinikele edastatud eelnõus. Praegu lõppeb Tartu idapoolne ringtee Võru maantee poolt vaadatuna Lammi tänavale rajatud ringteega. Tulevikus soovib linn pikendada Idaringteed aga Räpina maanteeni.

Planeeritav Idaringtee trass Lammi tänava ja Räpina maantee vahelisel lõigul jääb osaliselt Luunja valla haldusterritooriumile. Sestap peab linnavalitsus otstarbekas korrigeerida kahe omavalitsuse piire nii, et tee jääks tulevikus üksnes Tartu linna territooriumile.

Kui Luunja volikogu on piiride nihutamisega nõus, suureneb Tartu linna haldusterritoorium 85 428 ruutmeetri võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles