Galerii: jõululaat Tartu Näituste messihallides läks hooga käima

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki tänavune jõululaat avas oma uksed reede keskpäeval, mil suurem osa linlastest peaks olema tööl või koolis, täitusid Tartu messikeskuse kõik kolm halli kiiresti laadapublikuga. Oma tooteid ja teenuseid pakub 205 kauplejat Eestist ja kaugemaltki.

Huvi tulla arvult 20. jõululaadale kujunes üllatavalt suureks, tõdes Tartu Näituste kõneisik Henrik Urbel. Tema sõnul olid kõigist müügikohtadest umbes pooled broneeritud juba augustikuus ning praegu hallides ringi vaadates vabu platse naljalt ei leia.

Esmapilt müügilettidele annab tunnistust, et tegu on tõesti jõuluaadaga. Need lõhnad ja värvid ei lase teistpidi mõelda. Pilk peatub šokolaadi uputatud pähklitel, vahvatel vahvlitel, jõuluehetel, mille kõrvalt leiab nii suitsutatud liha- ja kalatooteid, käsitööõlut kui riideesemeidki. Kohapeal tehakse jäätist, pakutakse juustu-vorsti ja kodumaist veinigi. Silma hakkavad esimesed jõuluvanad, kellele lastel on nii mõndagi pajatada. Maja ühte otsa on end sisse seadnud aga otse Pärnumaalt saabunud Lottemaa, kusjuures Lotte ja jänes Albert on ka kenasti kohal ning meisterdavad koos lastega.

«Igal aastal käime, kõik meie tooted on siin väljas,» osundas endine krossimees Avo Leok, kes on Võrumaal püsti pannud kalatööstuse. Üllatusena selgub, et angersägast saab teha lisaks traditsioonilistele kalatoitudele ka suitsuvorsti, kotlette ja pasteeti.

Jõuluvalgustite ja ilutulestikuga kaubelnud Adrenaliini veebipoe eestvedaja Jako Link märkis, et Tartu Näituste jõululaat on üks kahest, kus nende ettevõte üldse füüsiliselt kauplemas käib. Kui varasematel aastatel oli tema sõnul laat üsna rahulik, siis möödunud aastal tuli rahvast väga palju ja kauplemine läks ühel hetkel nii aktiivseks, et koju tagasi viimiseks ei jäänud järgi midagi.

Jõululaat vältab Tähtvere väljal kolmes messihallis pühapäeva õhtul kella 16ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles