Nädalavahetus toob raeplatsile tantsu ja muusika

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene advent raekoja platsil
Esimene advent raekoja platsil Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Linna keskväljakul saab nädalalõpul nautida jõulueelset meelelahutust: tantsu, muusikat ja süüdatakse teine advendiküünal. Kirikutes saab kuulata jõulukontserte ja lapsi oodatakse töötubadesse.

Laupäeval kell 13 algab Tartu raekoja platsil talvine tantsupäev, vahendas linna veebileht. Tänavune talvine tantsupäev on pühendatud Anna Raudkatsile, kelle sünnist möödub sel aastal 130 aastat.

Raekoja platsil tantsitakse tema poolt üles kirjutatud tantse ja mängitakse eeslaulja saatel üheskoos tema loodud laulumänge. Pidu juhib Märt Agu, viisi võtab üles Toomas Lunge. Kell 14 jätkub tantsupäev simmaniga Püssirohukeldri sisehoovis, kus musitseerib lõõtsamängija Ülle Kool.

Pühapäeval, 4. detsembril kell 16 süüdatakse raekoja platsil teine advendiküünal ning tartlasi tervitavad Kolgata baptisti koguduse pastor Leho Paldre ja abilinnapea Jaan Õunapuu. Muusikaline etteaste on Paul Neitsovilt ja Brigita Murutarilt.

Pärast kella 16 oodatakse lapsi meisterdama Antoniuse õuele, ülikooli loodusmuuseumisse, 19. sajandi linnakodaniku muuseumisse. Spordihuvilistele korraldab õpitoa Skatetowni rulluisukeskus Kastani tänaval.

Jõulukontserdid on kavas Tartu Salemi, Peetri ja Pauluse kirikutes. Raeplatsi kiigemetsas saab tegutseda laupäeval-pühapäeval kella 11st kuni 21ni. Alates 3. detsembrist on raeplatsile oodatud ka Laane tallide hobud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles