Pildid: juht jäi üle katuse käinud maasturisse lõksu (1)

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõgevamaal aitasid päästjad eile hommikupoolikul autost välja ja andsid meedikutele üle 26-aastase naise, kes oli pärast avariid masinasse kinni jäänud.

Lõuna prefektuuri kinnitusel sai politsei teate liiklusõnnetusest Puurmani vallas kolmapäeval kell 9.35. Jõgeva poolt Puurmani suunas liikunud sõiduauto Volkswagen Touareg, mida juhtis 26-aastane naine, kaotas teeoludele sobimatu sõidukiiruse tõttu T-kujulisele ristmikule lähenedes juhitavuse. Auto libises otse üle ristmiku teisel pool põllu ääres asuvasse maanteekraavi ja rullus mitu korda üle katuse.

Lõuna päästekeskuse kinnitusel vajati nende abi Puurmani vallas Laasmäe külas (Puurmani-Tabivere maantee teisel kilomeetril). Pneumaatiliste tõstepatjade abil kergitati autot ja aidati juht kinnikiilunud uksega autost välja. Sündmuskohal vaatasid naise üle meedikud, vigastusi tal ei tuvastatud. Politsei kinnitusel oli juht kaine.

Tee liiklusõnnetuse paigas oli lumine. Õnnetuse ajal sadas lund. Politsei paneb juhtidele südamele, et talviselt raskete teeolude ja kiiresti muutuva ilma korral tuleb sõita tähelepanelikult ja rahulikult, hoida suuremat pikivahet, vältida järske manöövreid ning valida teeoludega sobiv sõidukiirus. Pigem sõita ettevaatlikult ja aeglasemalt.

Rasked teeolud eeldavad teinekord lubatust aeglasemat sõidukiirust, et vältida teelt väljasõitu või traagilisemate tagajärgedega liiklusõnnetusi, lisas politsei.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles