Soome sünnipäeva tähistamine algab pärimusmuusikakontserdiga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipp
Soome lipp Foto: SCANPIX

Tartus tähistatakse Soome vabariigi 99. aastapäeva mitme üritusega, millest esimene on reedel, 2. detsembril Tartu ülikooli aulas korraldatav kontsert.

Tänavu 6. detsembril saab Soome vabariik 99 aastat vanaks. Nagu igal aastal, korraldavad kohalikud Soome organisatsioonid ja Soome sõbrad sünnipäeva tähistamiseks Tartus üritusi. Iseseisvusnädala avalöögiks on kontsertaktus 2. detsembril kell 18 Tartu ülikooli aulas, kus peokõne peab Tartu uus Soome aukonsul Verni Loodmaa. Muusikat teevad Mari Kalkun ja Maija Kauhanen, keda ühendab sügav huvi pärimusmuusika ja selle ainel sündiva uusloomingu vastu.

Traditsiooniliselt tänab Soome suursaatkonna kaitseatašee büroo Soome sõdade eestlastest veterane ehk soomepoisse, kelle auks korraldatakse enne aktust pidulik kohvilaud, teatasid korraldajad.

Teisipäeval, 6. detsembril kell 12 oodatakse kõiki Raekoja platsile, et koos Tartu soomlastega sünnipäeva tähistada ja kuulata uuenenud, spetsiaalselt raekoja uuele kellakomplektile seatud Jean Sibeliuse «Finlandiat». Tervituskõnega esineb lastekirjanik Mika Keränen.

Kolmapäeval, 7. detsembril kell 18 algab Tartu Jaani kirikus suur eesti ja soome jõululaulude ühislaulmine. Üritus on tasuta, kuid soovi korral on võimalus teha annetus Jaani kiriku uue oreli tarvis.

1.–9. detsembrini on Soome instituudis (Ülikooli 11) avatud ka jõuluvana postkontor. Teavet kõigi Soomega seotud ürituste kohta leiab Soome instituudi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles