Kunstikool avas näituse kaunitest raamatutest

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune näitus 2014. aastal välja antud kaunimatest raamatutest.
Mullune näitus 2014. aastal välja antud kaunimatest raamatutest. Foto: TKK

Tartu kõrgema kunstikooli (TKK) kunstiraamatukogus on 19. detsembrini avatud kolmest osast koosnev kauneimate raamatute näitus. Eksponeeritud on 25 kauneimat mullu välja antud eesti raamatut ja viis kaunimat eesti lasteraamatut. Lisaks saab võrdluseks vaadata, millised olid 25 parimat raamatut aastal 1965.

Kauneimate raamatute näitused esitlevad kolme konkursi ja žürii valikuid ning pakuvad head ülevaadet raamatukujunduse hetkeseisust, on kirjas TKK pressiteates. Kooli raamatukogu juhataja Edith Hermann leidis, et kolmeosaline näitus ning 2015. ja 1965. aasta raamatute valiku võrdlus pakub huvitavaid ja üllatavaid tähelepanekuid ning ärgitab kindlasti mõtisklusi ja mõttevahetust.

Kolmapäeval, 7. detsembril kell 12.30 algab raamatukogus ka seminar, kus žürii esimees Mart Anderson räägib mullu välja antud 25 kauneima raamatu valimisest ja tulemustest. Raamatukogu juhataja Edith Hermann tutvustab aga 50 aastat tagasi valitud parimaid raamatuid.

TKK/TK raamatukogu asub Tolstoi õppehoone esimesel korrusel ning on avatud E–R.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles