Politsei hoiatab libedate teede eest: Lõuna-Eestis juhtus eile üle 30 avarii

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu 02 november 2016 Lumi , libedus , talverehvid
Pärnu 02 november 2016 Lumi , libedus , talverehvid Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Arvestades rohkeid liiklusõnnetusi ning püsivat libeduse ohtu, soovitab politsei liiklejatel olla eriti valvas.

Eile abistasid politseinikud Lõuna-Eestis üle 30 liikleja, kes olid libeduse kaasmõjul liiklusõnnetustesse sattunud, teatas Lõuna prefektuur.

«Osa õnnetustes osalenud inimestest viidi tervisekontrolliks haiglasse, ent õnneks keegi neist tõsisemalt viga ei saanud,» ütles politsei pressiesindaja Kerly Virk pressiteates. «Peamiselt tõid muutlikele ilmaoludele mittevastavad sõiduvõtted kaasa ohtralt teelt väljasõite ning samas ka kokkupõrkeid sõidukite vahel. Seda nii asulavälistel kui -sisestel teedel.»

Politsei selgitas, et õnnetuses osalenud sõidukitest valdaval osal olid all nõuetekohased rehvid. «Ometi ei ole korralike talverehvide kasutamine terve rehkendus, mis õnnetust vältida aitaks,» lisas Virk. «Selle kõrval tuleb kindlasti valida sõidutee tingimustele vastav sõidukiirus ning jälgida hoolega, et sõiduk turvaliselt teel püsiks.»

Libeduse oht püsib 

Kolmapäeva õhtuks saabunud sulaga näitas õnnetuste hulk langustrendi, kuid neljapäeva hommikutundidel prognoositakse temperatuuri mänglemist taas nulli ja paari miinuskraadi ümber, mis tähendab, et sõiduteedel on hommikuks tugev libeduse oht.

Politsei loodab, et ohtlikes oludes madalama sõidukiiruse kasuks otsustanud autojuhid ei pälvi temast möödasõidule minevate autojuhtide halvakspanu, nagu seda enamasti hommikusel tipptunnil juhtub. Tunnustavalt võiks mõelda kõigile nendele, kes ei muretse ülemäära õigeks ajaks töölejõudmise, vaid enda ja teiste võimalikult turvalise teekonna pärast.

Maanteeinfokeskuse hoiatas, et eriti tähelepanelik tuleb olla, liigeldes soolamata teedel.

Ööl vastu neljapäeva on pilvisusega ilm. Kohati sajab lund ja lörtsi, saartel ja läänerannikul ka vihma. Paiguti võib olla udu ja teed muutuvad libedaks. Puhub läänekaare tuul 2 kuni 8, saartel ja rannikul loodetuul 5 kuni 10, puhanguti kuni 14 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on 0 kuni -5, saarte rannikul kohati kuni +2 kraadi.

Jäiteoht!
Jäiteoht! Foto: ilmateenistus

Neljapäeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund ja lörtsi, saartel ka vihma. Püsib libeduseoht. Puhub läänekaare tuul 2 kuni 8, saartel ja läänerannikul loode- ja läänetuul 4 kuni 9, puhanguti kuni 12 meetrit sekundis, õhtul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 0 kuni -3, saartel ja rannikul kohati kuni +3 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles