Importprügi toob rohkem tulu ja põleb paremini

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiigelšaht, kuhu Iru jäätmepõletusjaamas kallatakse aastas kuni 250 000 tonni segaolmejäätmeid, et toota koos nii soojust kui ka elektrit.
Hiigelšaht, kuhu Iru jäätmepõletusjaamas kallatakse aastas kuni 250 000 tonni segaolmejäätmeid, et toota koos nii soojust kui ka elektrit. Foto: Andres Haabu

Tartu linn küsib Eesti prügile töötlemisel eelisjärjekorda, sest väljamaalt tuleva prügi tõttu pole enda oma enam kuskile panna.

Aardlapalu prügila ümberlaadimisjaama ümber puhkenud tüli tõttu saatis Tartu linn keskkonnaministeeriumile märgukirja seoses jäätmete impordiga, kus tõdeb, et linnale kuuluvas Aardlapalu jäätmekäitluskeskuses vastu võetud segaolmejäätmete üleandmine energiakasutusse Iru masspõletustehases on raskendatud.

Seni tõrgeteta käinud jäätmete üleandmine on osutunud keerukaks, kuna Iru tehasest saadud teabe kohaselt on kogu nende jäätmete maht lepingutega, sh impordilepingutega kaetud. Mahtude suurendamist ei peeta võimalikuks. Veerand masspõletustehase toorainest tuuakse sisse välismaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles