Maimuke saab rahva enamuse toetatud nime

Priit Lomp
, Haaslava vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Haaslava, Mäksa ja Võnnu vald on suunanud ühinemislepingu avalikule väljapanekule, mille kestus on seaduse järgi vähemalt kolm nädalat. Eelnenud on hulk juhtkomisjoni koosolekuid, arutelusid volikogudes, aga ka palju vestlusi kohalikega.

Üsna läbirääkimiste alguses leppisid osalised kokku, et siht on ühinemisleping ning igaüks teeb endast oleneva, et laua taga olijad lepingupunktide pärast tülli ei läheks. Kokkuleppe oluline osa oli nimeküsimus, kus ühiseks sai seisukoht, et ükski pool ei suru oma praegust nime peale. Seega välistasime ühendvalla nimena nii Haaslava, Mäksa kui ka Võnnu.

Oleme lahenduse nimel edasi töötanud ja toonud lauale erisuguseid nimesid. Laual on olnud, kuid sealt töö käigus maha libisenud nii Vooremäe, Emajõe, Kiigeoru kui ka Kriimani vald. Kõik ilusad nimed, kuid igaühel ühinemise juhtkomisjoni silme läbi omad miinused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles