Kikkpoksija Rain Ruuder tõi Kreekast koju järjekordse EM-medali

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kikkpoksija Rain Ruuder Kreekas peetud EMil, kus ta võitis pronksmedali.
Kikkpoksija Rain Ruuder Kreekas peetud EMil, kus ta võitis pronksmedali. Foto: Erakogu

Kreekas Loutraki linnas peetud kikkpoksi Euroopa meistrivõistlustel esindas Eestit kümnekordne Eesti meister Rain Ruuder, kes võitis oma karjääri teise tiitlivõistluste pronksmedali.

Eesti esikikkpoksija ise uskus, et tema võimed lubanuksid ka kõige kõrgemale poodiumikohale tõusta. Takistuseks sai vanameistri sõnul see, et lubatud oli vaid mõõdukas kontakt ehk tegemist oli kick light'i stiiliga.

«Venelane vehkis kaugelt, löögivahetusse ei tulnud ja mina ise ühtegi korralikku lööki ei tundnud. Aga punkte anti talle n-ö puudutamise eest kuhjaga,» nentis Ruuder, rääkides poolfinaalis mitmekordselt maailmameistrilt Bobrov Alexanderilt vastu võetud kaotusest. Viimane krooniti turniiri lõpuks Euroopa meistriks. «Poolkontaktsed alad pole päris minu rida,» leidis Ruuder. Ta lisas, et seni on tal tulnud võitmiseks ikka vastane külili lüüa. «See sobib mulle paremini kui mõõdukas toksimine.»

Enne kaotust vene võitlejale tegi Ruuder võimsa veerandfinaalmatši kreeklase Kekis Ioannisega. Ioannise pani Ruuder paika suure ülekaaluga: matš lõpetati juba kolmanda raundi alguses eestlase ilmse üleoleku tõttu.

Eesti kikkpoksi esindas Ruuder suurvõistlustel taas ainsana. Peale selle on tema arvates ka üpris haruldane, et 39-aastane mees endiselt sellisel alal võistleb. Tema sõnul on kikkpoksijad suurvõistlustel enamasti varastes kahekümnendates aastates.

«Eks ole ringis käidud tõesti juba 1994. aastast, peetud ligi sada võitlust, võidetud kümneid turniire nii kodus kui välismaal, sealhulgas 10 Eesti meistri tiitlit kikkpoksis,» loetles spordimees. Ruuder tõdes, et kõik tuttavad ütlevad juba ammu, et aitab küll, aga ju siis endal on miski kiiks küljes või on lihtsalt igav. «Ikka kisub ringi tagasi võitlema, eriti kui siiani pea poole noorematest veel jaks üle käib,» muheles ta.

Ruuder peab juba hulk aega peatreeneriametit Tartu spordiklubis Kombat. Tema õpilased on teinud ilma nii Eestis kui ka mujal maailmas: võitnud kümmekond Eesti meistri tiitlit kikkpoksis ja tublisti üle saja medali mitmesugsutelt võistlustelt nii kikkpoksis kui poksis. Treeneritöö kõrvalt on Ruuder ka kehalise kasvatuse õpetaja Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumis. 

Edasistest plaanidest rääkides arvas Ruuder, et võtab esialgu ilmselt natukeseks aja maha, puhkab vaimu ja keha. Aga kui veel motivatsiooni ja sponsoreid leiab ning treeneri- ja õpetajatöö kõrvalt aega jääb, siis ta ei välista, et läheb järgmisel aastal jälle oma «viimasele» MMile. Kuna MMidel on ta seni napilt medalita jäänud – parimateks tulemusteks on siiani kaks viiendat kohta –, vihjas ta, et ehk ei ole ta veel valmis poksikindaid lõplikult varna riputama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles