Tartu säästlikuks valgustamiseks kulub veel palju aastaid

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõni aasta tagasi valminud Tartu idaringtee alguses löövad igal õhtul särama kümned leedlambid. Et säästlikud leedlambid valgustaksid tervet ülikoolilinna, oleks vaja vähemalt 16,5 miljonit eurot.
Mõni aasta tagasi valminud Tartu idaringtee alguses löövad igal õhtul särama kümned leedlambid. Et säästlikud leedlambid valgustaksid tervet ülikoolilinna, oleks vaja vähemalt 16,5 miljonit eurot. Foto: Margus Ansu

Õhtuti süttib Tartu tänavate ääres, parkides ja ülekäiguradade juures ligi 12 700 tänavavalgustuslampi. Vaid kümme protsenti neist on tehnika uusim sõna, energiasäästlikud leedvalgustid.

Hämaruse saabudes süttivad Tartus tuhanded tänavavalgustuslambid, suures plaanis on pilt hea, tartlased ei pea pimeduses kobama. Kui mõni umbtänava viimane ots välja arvata, siis ei tohiks Tartus olla kohta, kus tänavavalgustus puudub.

«Igal aastal tuleb paarsada lampi juurde,» kinnitas Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak. Elavhõbelambid on rännanud ajaloo prügikasti, suurem osa ülikoolilinna 12 700 valgustist on naatriumlambid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles