Pildid ja video: noored turnisid kõrgel kivisillutise kohal

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Oh teid tänapäeva noori! Muudkui peate pidevalt midagi välja mõtlema, et elu teie jaoks elamisväärne oleks,» tõreles eakam daam keskpäeval noorte meestega, kes olid tõmmanud Inglisilla kõrvale kahe puu vahele tasakaalulindi ja turnisid ohtlikult kümne meetri kõrgusel munakivisillutise kohal.

Ohtu iseenesest ei olnud, sest kahekordsena paigaldatud tasakaalulindi ümber asetati karabiinhaagiga turvaköis, mille teine ots kinnitus ümber turnija. Kõrgel inimeste ja autode kohal olemine võttis aga väiksema kogemusega proovijatel värina sisse, mida võimendas üsna kõle talveilm.

Kui vanem daam noortega pragas, jäid nooremad seisma ja silmitsesid toimuvat imetlusega. Üks autojuht jättis lausa masina silla all seisma, et vaatepilti uudistada, kuni pidi tagant lähenenud sõiduki tõttu edasi liikuma.

«Tutvustame oma spordiala ja kutsume kõiki proovima,» põhjendas ettevõtmist tasakaaluspordi eestvedaja ja mittetulundusühingu Vabadussport liige Tauri Vahesaar. «Tudengeid läheb siit palju mööda, kes soovib, saab proovida.» Ja leiduski neid, kes tahtsid alaga tutvust teha.

Nõost pärit Vahesaar on maailmas tuntud tasakaalusportlane, kes on koos Värskas sirgunud Jaan Roosega kõigil rahvusvahelistel mõõduvõttudel kuulus nimi, aga ka kardetud konkurent. Ta on osalenud ka mitmes ekstreemspordifilmis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles