Kohus mõistis politseiniku süüdi vägivallas joobes inimese vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus mõistis teisipäeval kriminaalkorras süüdi politseiniku, kellel lasub süüdistus purjutaja vastu liigse jõu kasutamises.

Kohus karistas 37-aastast Sergeid võimuliialduse eest aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistusega aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga. Samuti rahuldas kohus kannatanu tsiviilhagi ja mõistis Sergeilt tema kasuks välja kuriteoga tekitatud varalise kahju katteks 875 eurot ja mittevaralise kahju hüvituseks 3000 eurot. Menetluskuludena peab Sergei tasuma 716 eurot. Lisaks peab ta tasuma kannatanule tema esindajale makstud tasu 4140 eurot.

Kriminaalasja materjalidest nähtub, et politseinik Sergei täitis 2013. aasta aprillis kolleegiga Jõgevamaal Tartu-Jõgeva-Aravete maanteel tööülesandeid. Süüdistuse järgi kontrollisid politseiametnikud peatatud sõidukis inimesi ja tuvastasid, et üks neist on alkoholijoobes. Politseiametnik otsustas ta kainenema viia, kuid kasutas sealjuures purjutaja vastu aluseta jõudu. Selle tagajärjel sai kannatanu kehavigastusi, seisab süüdistuses.

Kohus politseiniku üle algas juba 9. septembril, kusjuures korrakaitsja end süüdi ei tunnistanud.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust tegi politsei- ja piirivalveameti sisekontroll ning juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles