Pildid: Raatuse tänaval kõndijaid tervitab ülisuur spreiprinditud Einstein

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veidi vähem kui paar nädalat tagasi alustas SprayPrinteri meeskond ettevalmistusi, et kaunistada kommuunikeskuse Spark majatagune Narva maantee alguses maailma suurima spreiprinditud maaliga. Selleks ehitas SprayPrinteri meeskonna üks liikmetest Mihkel Joala suure seinaprinteri, millega pihustada värvi ülisuurtele pindadele.

Esialgu oli plaan maal valmis saada hiljemalt 22. novembriks, kuid uue seadme prototüübi katsetamisel tuli ette ootamatusi. Mihkel Joala sõnul lagunes ära peaaegu kõik, mis vähegi laguneda sai. Esmalt streikis sprinteri klapp, millega seinale piksleid tehakse. Kord tuli Joalal alla laskuda kommuunikeskuse katuselt, et värvida üle osa hoone seinast, mis katsetamise käigus ära rikuti. Järgemööda tuli ette takistusi ja Joala hakkas kahtlema, kas ülisuur Einstein saab tehtud.

Einsteini maal valmis siiski pühapäeva õhtupoolikul. Selleks kulus viis tundi ja kõigest 1,6 liitrit ehk kolm purki värvi. Joala on lõpptulemusega rahul ja usub, et see on tänavakunsti revolutsiooni algus. Pühapäeval valminud maalile lisatakse käsiprinteriga SprayPrinteri logo ja ühisrahastusplatvormi Kickstarter kaudu meeskonda 27 dollariga toetanute nimi.

See ei jää neil viimaseks suurteoseks. SprayPrinteri meeskond on valmis aitama, kui keegi soovib näha oma majal või muul pinnal ülisuurt maali. Kui tuleb soov teha uus suur seinamaaling, ehitab Joala uue prototüübi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles