Galerii: päikesepaneelide ja murukatusega lasteaias peeti sarikapidu

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuleval sügisel valmib Tartus lasteaed, mille katust katavad muruvaip ja päikesepaneelid. Ehitajad on usinasti tööd teinud ja täna peeti lasteaia sarikapidu.

Koos aasta ja nelja kuu vanuse tütre Nooraga oli jõudsalt kerkinud maja tulnud uudistama ka lasteaia sisearhitekt Kaari Metslang. Kuna nad elavad Viljandis, ei sea väike Noora järgmisel sügisel samme Naerumaa lasteaeda. Küll on Kaari Metslang kindel, et kõik uue hoone kuus rühma tunnevad end seal igati mugavalt.

«Soovin, et sisekujundus oleks terviklik, mõjudes ühtviisi rõõmsalt ja rahulikult. Kõige tähtsam on, et lapsed tunneksid end turvaliselt ja võimalikult koduselt,» rääkis sisearhitekt. Ta lisas, et peidab majja kindlasti mõne vimka.

Naerumaa lasteaed on kavandatud liginullenergiahoonena. Projekti järgi tuleb sellest osaliselt ühe, osaliselt kahe ja osaliselt kolme korrusega L-kujuline hoone.

Uude lasteaeda tuleb kuus rühma, milles jagub kohti 120–144 lapsele. Lasteaeda ehitab OÜ Mapri Ehitus, tööde maksumus on 3 269 308 eurot. Lasteaia ehitamist toetab Regionaalarengu fond meetmest «Linnapiirkondade jätkusuutlik areng».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles