Otepää peibutab elanikuks suure sünnitoetuse ja meenetega

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää raekoda
Otepää raekoda Foto: arhiiv

Tänasest 31. detsembrini korraldab Otepää vallaelanikuks registreerimise kampaania ning loosib uute elanike vahel välja 750 eurot ja omavalitsuse sümbolitega esemeid.

Valla teatel osalevad loosimises kõik registreerunud, kes on 31. detsembriks Otepää valla kodanikud. Ühiselukohateate esitanud inimeste puhul osaleb iga pereliige kampaanias eraldi. Kes on enda arvates kaval, registreerib end ajutiselt mujale ning siis vallaelanikuks tagasi, kampaanias osaleda ei saa, täpsustas vallavalitsus.

Kampaania keskendub eelkõige neile, kes elavad Otepääl, kuid pole veel vallakodanikud. Sissekirjutus on tähtis, kuna täpne ülevaade elanikest aitab omavalitsusel paremini elukorraldust planeerida. Lisaks on omavalitsuse suurim tuluallikas üksikisiku tulumaks, mis aitab pakkuda nii teenuseid kui teha investeeringuid.

«Kuigi Otepää valda lisandub pärast ühinemist märkimisväärsel arvul elanikke, on meile iga inimese panus oluline,» selgitas Otepää vallavanem Kalev Laul. Ta leidis, et kes elab linnas või vallas ja tarbib kohalikke teenuseid, peaks olema ka selle linna või valla kodanik.

Tänavu 15. novembri seisuga oli Otepää vallas 3937 elanikku. Vald maksab üht Eesti suurimat sünnitoetust – 576 eurot. Lisaks tõstab linn esile haridus-, sportimis- ja vaba aja veetmise võimalusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles