Kodustel võistlustel pääses pjedestaalile palju tartlasi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujumisvõistlused Tartu veekeskuses. Illustreeriv foto.
Ujumisvõistlused Tartu veekeskuses. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

Nädalavahetusel korraldas Tartu ujumisklubi kahepäevase ujumisvõistluse Aura Open Cup, kus Eesti parimatele tulid konkurentsi pakkuma külalised Venemaalt ja Lätist. Nii mõnelgi alal osutusid välisvõistlejad kohalikest tugevamaks, ent ka Eesti ja Tartu noortel sportlastel oli põhjust pjedestaalile astuda.

Auras treenivate Tartu ujumisklubi ja Ujumise spordiklubi sportlased võitsid hulga säravaid medaleid. Võistkondade arvestuses oli parim aga SKA Peterburist.

Tartu ujumisklubi teatel näitasid nende klubist absoluutvanuseklassis parimaid tulemusi Karel Seli ja Katrin Zaitseva. Seli sai alavõidu 100 meetri rinnuliujumises ja oli teine sama stiili 50-meetrisel distantsil. Zaitseva võitis 100 meetrit liblikujumises, oli teine 200 meetri kompleksujumises ja kolmas 200 meetri vabaujumises.

Aastal 2004 ja hiljem sündinud tüdrukute hulgas võidutses Laura-Liis Valdmaa 50 ja 100 meetri seliliujumises, millele ta lisas kolm hõbemedalit 50 ja 100 meetri rinnuliujumises ning 50 meetri liblikujumises.

Ujumise spordiklubi veebilehe andmetel sai nende sportlane Tiit Matvejev absoluutklassis võidu 200 meetri kompleksujumises. Alex Ahtiainen võitis lausa kolm kulda 2001. ja 2002. aastal sündinud poiste vanuseklassis: 50 ja 100 meetri seliliujumises ning 100 meetri liblikujumises. Ajaga 27,94 tõukas ta 50 meetri seliliujumises võistluste rekordihoidja troonilt Kregor Zirgi. Võistluste rekordi püstitas ta ajaga 1.00,55 ka 100 meetri seliliujumises.

Brita Rannamets võitis neli kuldmedalit ja kaks hõbedat aastal 2004 ja hiljem sündinud tüdrukute seas. 100 meetrit vabalt kroolis Rannamets uue võistluste rekordiga 1.04,21. Võistluste rekordi 28,27 püstitas ta ka 50 meetri vabaujumises. 50 meetri rinnuliujumises võitis ta samuti kulla, nii ka 50 meetri liblikujumises võistluste rekordiga 30,27.

Võistluse täpsemad tulemused leiab siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles