Emajõgi tuleb linlasele samm-sammult lähemale (3)

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlova sadamast kesklinna poole viiv kergliiklustee kulgeb vana keskkatlamaja tagant. Katlamaja estakaad võetakse kasutusse vaateplatvormina.
Karlova sadamast kesklinna poole viiv kergliiklustee kulgeb vana keskkatlamaja tagant. Katlamaja estakaad võetakse kasutusse vaateplatvormina. Foto: OÜ Kino eskiis

Linn soovib järgmisel suvel alustada kallasraja rajamist Võidu silla ja Karlova sadama vahele. Emajõe äär pikitakse täis eriilmelisi platvorme, rannaribasid ja puhkekohti. 

Möödunud kolmapäeval andsid raekojas linna jõeäärsetest plaanidest ülevaate nii linnavalitsuse liikmed kui Võidu silla ja Karlova sadama vahelise kallasraja eskiisprojekti autorid OÜst Kino. 

Maastikuarhitekt Karin Bachmanni sõnul keskendusid nad paljuski jõe ääres juba olemasolevatele väärtustele. «Me ei hakanud kohe lisama disainielemente, vaid vaatasime esialgu, mis juba on ja kuidas saaks võimalikult lihtsalt jõeäärt avada,» selgitas ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles