Asi on rahas

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle ühekroonise sai loo autor vahetusrahana Tartu turult 22. novembril.
Selle ühekroonise sai loo autor vahetusrahana Tartu turult 22. novembril. Foto: Risto Mets

Et vahetusrahana tagasi saadavad mündid tasub alati tähelepanelikult üle vaadata, sellest kirjutasin ise viimati tänavu septembris (TPM, 14.09) vaatenurgast, et Taimaa 10-baatine münt on eemalt vaadates äärmiselt sarnane Euroopas kasutusel oleva kaheeurosega.

Nüüd tuleb tunnistada, et eksisin äsja iseenda antud soovituse vastu, kui poetasin koos euromüntidega rahakotti mündi, millega ei saa enam üheski maailma riigis maksta juba ligi viis aastat.

Ostsin läinud teisipäeval turuhoone piimaletist kohupiima, lihaletist veidi kanakintsuliha ja kalaletist karbi marinaadis heeringat. Järgmisel päeval poodi minnes mäletasin enda arvates täpselt, kui palju on mul rahakotis raha. Maksma hakates avastasin aga, et olen eksinud, ja arve tuli tasuda kaardiga. Põhjus: olin turul saanud ühe euro asemel tagasi ühe krooni. Kollaka läikega mündi, mis kadus käibelt pärast seda, kui 2011. aasta alguses võeti riigis kasutusele euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles