Galerii: Jõuluootus saabus Tartusse tulede säras

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella neljaks kogunes Tartu raekoja plats rahvast täis, et näha, kuidas süttivad tuled linna jõulukuusel ja raekoja hoonel. Esimese advendiküünla süütasid linnapea Urmas Klaas ja EELK Tartu Peetri koguduse praost Ants Tooming.

«Elame äreval ajal ning kõik meie ümber muutub ja teiseneb kiiremini, kui loodame. Me ei peaks elama lootuses, et meid halb ei taba, vaid uskuma, et headus pääseb meis võidule. Märgake inimesi endi ümber, » sõnas praost Ants Tooming advendiküünla süütamise eel.

Ka kasutasid paljud eile raekoja platsile tulnud inimesed juhust, et võtta tuld linnapea ja praosti süüdatud küünlalt ning see siis koju viia. Et ilm oli üsna vilu ja tuuline, siis kustus linnapea ja praosti läidetud advendiküünal ka paaril korral ära. Kohalviibijad ei lasknud end sellest häirida ning läitsid selle ise uuesti.

Jõulumeeleolu aitasid raeplatsil luua Tartu Uus Teater ning rahva seas laulis tuntud jõululaule dirigent Riho Leppoja juhatamisel Tartu Noortekoor. Ka ilmataat sättis end ilmselt pühadelainele, sest eilsest õhtust hakkas õhutemperatuur langema ning ilmateenistuse andmeil läheb käesoleval nädalal iga päev õhk paari pügala võrra külmemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles