Galerii: Tartus süttisid jõulutuled ja avati kiigemets

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna süttisid Tartus raeplatsil jõulutuled. Esimese advendiküünla süütamise tseremoonia lavastas Tartu Uus Teater, kaastegev oli Tartu noortekoor. Jõuluaja kuulutasid avatuks Tartu linnapea Urmas Klaas ja Tartu praostkonna praost Ants Tooming.

Tänasest algasid tegevused ka raekojaplatsile kerkinud kuusemetsas. See on jõuluaja parim kohtumispaik, kus saab kiikuda, muusikat ja muinasjutte kuulata, lindudele pesakaste meisterdada ja suupisteid osta, kuuma teed juua ning jõulutulesid imetleda. 

Kiigemetsas saab näha ka Ott Oleski puuloomi ja linnajänes Toivot, ponisid ja hobuseid, seppa ja jõuluvanasid. Tänavu pannakse kiigemetsa üles erilised rattad, millega saab ise jõuluvalgust juurde vändata.

Kiigemets on avatud iga päev kell 8.30–21, kauplejad on kohal argipäeviti kell 17–21, laupäeviti ja pühapäeviti aga kell 11–21. Kiigemets jääb raekoja platsile 15. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles