Tartu Jaani kirikus pühitsetakse ametisse koguduseõpetaja Triin Käpp

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Käpp.
Triin Käpp. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeva keskpäeval pühitsetakse ametisse Eesti evangeelse luterliku kiriku (EELK) Tartu Ülikooli-Jaani koguduse õpetaja Triin Käpp.

Tartu Jaani kirikus toimuval pidulikul jumalateenistusel teenivad piiskop Joel Luhamets, praost Ants Tooming ja õpetaja Naatan Haamer, teatas Tartu Jaani kirik BNSile.

Tartu Ülikooli-Jaani kogudus valis Käpa koguduseõpetaja ametisse 31. mail. Käpp jätkab Jaani kirikus oma eelkäija ja mentori, jaanuaris siit ilmast lahkunud teoloogi ja arvamusliidri õpetaja Urmas Petti tööd. Käpa ametisseseadmine langeb ühte esimese advendiga, mil algab uus kirikuaasta. Pidulikul jumalateenistusel teenivad kaasa vokaal- ja instumentaalansambel organist-muusikajuht Elke Undi juhtimisel.

Käpp viitas oma ametisseasumist kommenteerides peapiiskop Urmas Viilma mõtteterale, et usuvabadus ei tohiks Eestis jääda alla sõnavabadusele.

«Ühinen selle sooviga ning loodan, et Tartu kogudused ja kristlased saavad võrdväärsete dialoogipartneritena sellele kaasa aidata,» sõnastas Käpp oma lähenemisnurga koguduse juhi ja hingekarjase ametile.

Käpp on sündinud 1982. aastal, lõpetanud Tartu ülikooli usuteaduskonna aastal 2007 ning jätkab samas õpinguid doktorantuuris. Käpp on töötanud projektijuhina Tartu ülikooli eetikakeskuses, õpetajana Tallinna Vanalinna hariduskolleegiumis ning täitnud mitmeid teisi haridus-, ühiskonna- ja kirikueluga seotud rolle. Kogudseõpetaja ameti kõrval jätkab Käpp tööd Tartu luterliku Peetri kooli kaplanina. Kuulub korporatsiooni Amicitia. Tartu Ülikooli-Jaani kogudust asus Käpp praktikandina teenima 2009. aastal ning ordineeriti 2011 koguduse abiõpetajaks. Triin Käpp on abielus, tütre ja poja ema.

Tartu Jaani kirikus tegutsev EELK Tartu Ülikooli-Jaani kogudus tekkis aastal 2001 EELK Tartu ülikooli koguduse ja Jaani koguduse ühinemisel. Jaani kirik on 14. sajandil ehitatud gooti stiilis pühakoda, mille terrakotaskulptuurid on ainulaadsed kogu Euroopas. Aktiivses vaimu- ja kultuurielu keskuses toimub aastas umbes 300 kontserti, jumalateenistust, näitust ja muud kultuurisündmust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles