Murukatusega lasteaias peetakse esmaspäeval sarikapidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: eskiis

Esmaspäeval, 28. novembril kell 14 peetakse Tartsu Pepleri 1a krundile kerkiva lasteaia Naerumaa sarikapidu. Uus lasteaed mahutab kuus rühmatäit lapsi ja avab uksed 2017. aasta sügisel. 

«Kuigi Tartu linn pakub kõigile soovijatele lasteaia- või hoiukohta juba täna, püsib suurem nõudlus kesklinnas asuvate kohtade järele. Uus lasteaed sobitub oma huvitava arhitektuuri ja nutikate lahendustega Tartu linnapilti hästi,» ütles Tartu linnapea Urmas Klaas. 

Lasteaia hoone on kavandatud  liginullenergia hoonena. Maja katusele paigaldatakse päikesepaneelid ning rajatakse murukatus. Projekt näeb ette osaliselt ühe, osaliselt kahe ja osaliselt kolme korrusega L-kujulise hoone. 

Naerumaa lasteaeda tuleb kuus rühma, milles jagub kohti 120-144 lapsele. 

Hoone idee ja arhitektuurne teostus pärineb arhitektuurivõistluse võitnud OÜ-lt Boa. Lasteaeda ehitab OÜ Mapri Ehitus. Tööde maksumus on 3 269 308 eurot. 

Lasteaia ehitamist toetab Regionaalarengu fond meetme «Linnapiirkondade jätkusuutlik areng» raames 2 550 000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles