Loodusmuuseumi näitus tõestab, et metsanotsu on tõeline siga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli loodusmuuseumis avatakse homme Eesti loodusmuuseumi loodud näitus «Metsanotsu - tõeline siga». Lisaks väljapaneku uudistamisele saab näituse avamisel kuulata ka zooloog Harri Valdmanni juttu metssea hetkeolukorrast Eestis.

Näitus tutvustab metssiga ja tema igapäevast elu. Aastaajale vastavalt tegutseb metsanotsu Tartus talvistes oludes. Uudistamist ja tegutsemist jagub igas vanuses külastajatele: saab paitada seakarva, võrrelda metssea ja kodusea koljusid, tutvuda metssea hügieeni- ja ilutoimingutega ning pereeluga. Lapsed saavad tuhnida tammetõrudes ning pugeda seapessa.

«Metssea kohta on levinud mitmeid eksiarvamusi, paljud näevad temas vaid rumalat põllu sonkijat ja räpast kommeteta looma. Lähemalt vaadates näitab sea nii mõnigi tegu, et tegemist on targa, puhtust armastava ja lausa eeskujuliku loomaga,» kommenteeris näitust selle kuraator Lennart Lennuk Eesti loodusmuuseumist.

Eesti loodusmuuseumi koostatud ja Tartu ülikooli loodusmuuseumi poolt täiendatud näitus jääb Tartu ülikooli loodusmuuseumis avatuks järgmise aasta 16. aprillini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles