Tervishoiukõrgkool tutvustab konverentsil rakendusuuringute tulemusi

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
205-aastase Tartu Tervishoiu Kõrgkooli sünnipäevanädal kestab.
205-aastase Tartu Tervishoiu Kõrgkooli sünnipäevanädal kestab. Foto: Margus Ansu

Tänasel Tartu Tervishoiu Kõrgkooli teaduskonverentsil «Terves kehas terve teadmine» tutvustatakse Eestis läbiviidud tervishoiuteemaliste rakendusuuringute tulemusi.

«Terviseteemad on olulised ja teadlikkus nendest kasvab iga päevaga. Teaduskonverentsiga anname sellele üllale eesmärgile samuti oma panuse,» selgitas konverentsi peakorraldaja, Tartu Tervishoiu Kõrgkooli täienduskoolituse spetsialist Liisi Org.

Konverentsil tulevad tutvustamisele mitmed Eestis läbiviidud rakendusuuringute tulemused. Näiteks: milliseid vigu teevad vanemad laste turvavarustuse kasutamisel, kuidas mõjutavad eestlasi antibiootikumiresistentsed bakterid, milline on naaskelsabade esindatus Eesti lasteaedades, kui täpsed on patsientide lähiuuringute seadmed, näiteks glükomeetrid jne.

Raviretuusid / Kristjan Teedema
Raviretuusid / Kristjan Teedema Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Lisaks räägitakse  patendi saanud mehhanoteraapilisest seadmest ja mõõtmise meetodist ning sellest, kuidas tänu sellele leiutisele saavad survetundlike komponentidega retuusid mõjutada x-jalgsete laste jalgu.

Samuti on konverentsi teemaks kutsekuvand ja kutse põhiväärtuste uuringud.

Teaduskonverents on oluline, et algatada erinevate osapoolte vahelist diskussiooni ning jõuda ühise arutelu kaudu uute rakendusuuringute vajadusteni, mille kaudu tõsta tervishoiuteenuste kvaliteeti ja parandada terviseteadlikkust.

Konverents toimub Eesti Rahva Muuseumis, täpsem informatsioon: www.nooruse.ee/konverents.

Konverentsile järgneb juubelipidu kõrgkooli õppehoones, kuhu oodatakse lisaks kõrgkooliperele ka vilistlasi ja koostööpartnereid, kokku üle 800 inimese.

Tartu Tervishoiu Kõrgkool tähistab sel nädalal 205. aastapäeva. Juubeliaastal on tehtud erinevaid koostööprojekte, mis on pakkunud terviseedenduslikke harivaid tegevusi igas vanuses inimestele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles