Põhja Konn viisistas ja pani plaadile Betti Alveri luuletusi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja Konn stuudios. Esiplaanil istub ansambli laulja ja klahvpillimängija Valter Soosalu, seisab Kristen Kütner ja istub Jürgen Kütner.
Põhja Konn stuudios. Esiplaanil istub ansambli laulja ja klahvpillimängija Valter Soosalu, seisab Kristen Kütner ja istub Jürgen Kütner. Foto: Taavi Muide / Põhja Konn

Rokk-kvintett Põhja Konn avaldas Betti Alveri 110. sünniaastapäevaks oma esimese albumi «Põhja Konn». Seda tutvustas Eesti kirjanike liidu Tartu osakonna esimees Berk Vaher debüüdipreemia üleandmisel täna Tartu kirjandusmajas.

Põhja Konna kutsusid taas kokku aasta tagasi Genialistide klubi, kirjanike liidu Tartu osakond ja festival Prima Vista, et muusikud viisistaks kirjandusteadlase Mart Velskri valitud poeese Alveri kogumikust «Tähetund». Nõnda sooviti tähistada 50 aasta möödumist selle raamatu ilmumisest. CD «Põhja Konn» koosneb suuresti ansambli vanemast loomingust, mille kõrval saab lisaks luuletuse «Tähetund» viisistusele kuulata lauludena ka luuletusi «Selle ilma igav kainus», «Hulkuv laev» ja «Pigilind».

Plaadiesitluskontsert on 25. novembril kell 22.30 Genklubis, kus astub üles ka Tõnis Mägi. Samal hilisõhtul mängivad plaate kirjandusteadlased Mart Velsker ja Aare Pilv.

Tallinna esitluskontsert on 17. detsembril Von Krahli teatrisaalis. Seal astub külalisesinejana üles Riho Sibul ja pärast kontserti mängib plaate helilooja Tõnu Kõrvits.

Rokk-kvinteti Põhja Konn laulu «Tähetund» plaadilt «Põhja Konn» saab kuulata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles