Keskkonnaamet teeb puude inventuuri

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaamet arvab kaitse alt välja ka Tartus Puiestee ja Kasarmu tänava nurgal kasvava väga halvas seisus Amuuri korgipuu.
Keskkonnaamet arvab kaitse alt välja ka Tartus Puiestee ja Kasarmu tänava nurgal kasvava väga halvas seisus Amuuri korgipuu. Foto: Sille Annuk

Aeg on sealmaal, et Tartu ja Tartumaa mitukümmend väärtuslikuks peetud puud ei vaja enam kaitset, mõnd ei saagi enam kaitsta. 

Kuivanud, tormiga murdunud, looduskaitseväärtuseta – need on peamised põhjused, miks keskkonnaamet algatas Tartus ja Tartumaal mitmekümne puu, looduse üksikobjekti kaitse alt väljaarvamise.

Tartus on kaitse alt välja arvatavaid üksikobjekte 14. Nende hulgas on näiteks kaks Amuuri korgipuud, seitse püramiidtamme, kaks pirnipuud, harilik hobukastan, kollane hobukastan,  harilik tamm, harilik pärn, rühm nulge ja mitu elupuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles