Plastjäätmete infoõhtul saab kilekottidest hüppenööri meisterdada

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andkem kilekottidele uus elu!
Andkem kilekottidele uus elu! Foto: Margus Ansu

Sel neljapäeval tuleb Tartus Sparki keskuses info- ja aruteluõhtu  «Plastinnovatsioon!». Plastjäätmed on loodusele suur oht. Mida teha vanade topsikute, karpide, mänguasjade ja nõudega?

Tänapäeval on keeruline elada plastjäätmeid tekitamata. Kõik teavad, et plasti prügikasti visata on vale, aga kas leidub lihtsat ja kättesaadavat vahendit kunagise lemmikmänguasja uueks muutmiseks?

Koostöös Eesti maaülikooli tehnikaüliõpilaste seltsi ja selle aasta Negavati võitnud Rohelaboriga on Spark Makerlab välja arendamas plasti taaskäitlusseadmeid, mis oleksid kõigile kättesaadavad ja lihtsasti kasutatavad.

24. novembril kell 18 algavale aruteluõhtule oodatakse kõiki osalema, katsetama ja astuma esimesi samme teadlikuma jäätmete taaskasutuse nimel. 

«Maailma muutmiseks tuleb teha esimene samm. Kõigepealt tuleb alustada kodust, oma tänavast, linnast. Kutsume kõiki saama targemaks ja teadlikumaks,» ütles Spark Makerlabi juht Tarvo Metspalu.

Peale arutelude ootavad huvilisi töötoad, kus meisterdatakse kättesaadavatest plastjäätmetest uusi asju. Õpetatakse ka vanadest kilekottidest hüppenööri tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles