Mööblikaupluste pakendid rändavad olmeprügisse (1)

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeva õhtul ajas Jõe keskuse taga olmeprügikonteiner kilepakenditest üle ääre. Lisaks võis seal märgata suuri vahtplastilehti. Selline kogus pakendeid, mida saaks edukalt taastöödelda, rändab põletusjaama kaks korda nädalas. Reedeks oli konteiner taas tühjendatud.
Neljapäeva õhtul ajas Jõe keskuse taga olmeprügikonteiner kilepakenditest üle ääre. Lisaks võis seal märgata suuri vahtplastilehti. Selline kogus pakendeid, mida saaks edukalt taastöödelda, rändab põletusjaama kaks korda nädalas. Reedeks oli konteiner taas tühjendatud. Foto: Mari-Liis Pintson

Samal ajal kui kohusetundlikud ja keskkonnateadlikud inimesed sordivad iga päev piimapakke ja jogurtitopse, viskavad Tartus Jõe keskuses tegutsevad mööblikauplused suured kilepakendid rahumeeli olmeprügi hulka.

Peale Prisma on Jõe keskuse ruumid renditud peamiselt mööblikauplustele. Iga päev tekkiva prügi tarvis on neil mööblipoodidel keskuse taga ühine olmeprügikonteiner, lisaks vanapaberikonteiner. 4,5 kuupmeetri suurune olmejäätmete konteiner täitub pakke- ja mullikilega nii kiiresti, et prügifirma tühjendab seda kaks korda nädalas. 

Neljapäeva õhtul oli sealse prügi seas ka suuri vahtplastitükke, mida kasutatakse muu hulgas õrnade klaasesemete ja kodutehnika kaitseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles