Teistmoodi stardiaja ja distantsiga õhtujooks tuleb taas

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtujooks toimus eelmise aasta novembris esmakordselt.
Õhtujooks toimus eelmise aasta novembris esmakordselt. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Eelmise aasta novembri teises pooles korraldasid Tartu ülikooli kehalise kasvatuse ja spordi eriala tudengid esmakordselt õhtujooksu, mis tõi kokku sadu jooksu- ja liikumissõpru. Kuna üritus osutus esimese korra kohta menukaks, võeti sellel aastal ette neljaetapiline võistlus. Tuleval kolmapäeval antakse Anne kanali juures sarja viimase etapi start. 

Võistluse algus on 23. novembril kell 19.19. Raja pikkus on 7,7 kilomeetrit ning see kulgeb Anne kanali äärest Vana-Ihaste poole, kust edasi Uus-Ihastesse ja tagasi Turu silla juurde. Seda saab läbida nii joostes kui ka kõndides. Meeleolu loomiseks on sarnaselt eelmise aastaga osad rajalõigud kaunistatud küünaldega. 

Õhtujooksu projektijuht ja Tartu ülikooli kehalise kasvatuse ja spordi eriala kolmanda kursuse tudeng Janelle Uibokand rääkis, et jooksule registreerunuid on paarisaja ringis. Mullu oli esimesel võistlusel jooksjaid 250. Uibokand loodab kolmapäeval rajal umbes sama palju osalejaid näha.

Õhtujooksu projektijuhi sõnul on siiani etappidest osa võtnud igas vanuses inimesi, kelle seas leidub palju neid inimesi, kes osalevad erinevatel rahvaspordiüritustel kui ka neid, kes peavad lugu liikumisest ja hoolivad oma tervisest.

Üritust korraldavad tudengid entusiasmist. Tulu ega ainepunkte nad selle eest ei saa. Uibokand ütles, et kindlasti on plaanis õhtujooksuga ka tuleval aastal jätkata. «Meil on soov üritust kasvatada, kuna see on noor ja pole tuntud, siis on arenguruumi hästi palju,» lausus ta. Projektijuht lisas, et plaanis on juurde luua veel üks etapp. Distantsid on jätkuvalt ebatraditsioonilise pikkusega ja starti ei anta täis- ega pooltunnil.

Üritusel on elektrooniline ajavõtusüsteem, finisiš pakutakse süüa-juua ja kiiremaid autasustatakse. Lisateave jooksu kohta õhtujooksu koduleheküljelt www.ohtujooks.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles