Aasta linnu joonistusvõistluse töödest avatakse näitus

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ornitoloogiaühingu korraldatud aasta linnu joonistusvõistlusele saadetud töö.
Ornitoloogiaühingu korraldatud aasta linnu joonistusvõistlusele saadetud töö. Foto: Karolina Pilden

Tartu ülikooli loodusmuuseumis avab Eesti Ornitoloogiaühing täna näituse tänavu aasta linnuks valitud rasvatihase joonistuskonkursile laekunud töödest. Välja pannakse 20 parimat tööd, kokku saatsid huvilised aga koguni 2553 joonistust.

Võistlus kestis kuu aega ning töid saabus kõigist Eesti maakondadest, Narvast Kuressaareni ja Võrust Kärdlani välja, teatas ornitoloogiaühing. Žürii liikme, Tartu kunstnike liidu juhatuse esimehe Markus Toompere sõnul rõõmustas joonistusvõistlus tehnikate ja stiilide mitmekesisusega – näha võis söejoonistusi, monotüüpiat, diatüüpiat, kollaaži, aga üllatuslikult ka pixelarti ja geomeetrilist kunsti.

Töid hindasid ka Tartu lastekunstikooli direktori kohusetäitja Üllar Sillaots, Tartu ülikooli loodusmuuseumi kunstnik-kujundaja Margot Sakson, ornitoloog Uku Paal ja rasvatihase aasta koordinaator Margus Ots.

Väljapanekut saab loodusmuuseumis uudistada kuni detsembri lõpuni. Järgmise aasta alguses kolib näitus Tallinnasse Skizze galeriisse ning kevadel näeb rasvatihase aasta joonistusvõistluse parimaid töid Narvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles