Pargi saun saab uue naabri

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus väike kortermaja kerkib Pargi tänavale endise Pargi sauna kõrvale. Selles paigas asunud kahekorruseline maja hävis sõjas.
Uus väike kortermaja kerkib Pargi tänavale endise Pargi sauna kõrvale. Selles paigas asunud kahekorruseline maja hävis sõjas. Foto: Sille Annuk

Viljandlanna, kuid sageli Tartusse sattuv Aire Reimus on nõuks võtnud ehitada perele kortermaja Pargi tänava tühjale krundile, mida ta on tudengipõlvest peale hoidnud ja hooldanud. See tähendab, et viimased 22 aastat on tulnud lükata lund, riisuda lehti ja muidugi maamaksu maksta.

Ta oli pisut üllatunud, et siis, kui ta hakkas krundil ehitusõigust taotlema, tuli mitu korda vastata küsimusele, kas ta kavatseb müüma asuda. «Ma ei teeks seda ju nüüd, 22 aastat hiljem,» imestas ta.

Sellel krundil aadressiga Pargi 8a oli tema vanavanaema ja vanavanaisa maja, sõjas põles see ära. Nõukogude ajal ehitati krundile ka tsiviilkaitsekelder, mida ei tagastatud, kuid killuke maad õnnestus tagasi saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles