Tuleval aastal kavandab linn suuri investeeringuid teedesse, tänavatesse ja haridusse

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tartule.
Vaade Tartule. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu linnavalitsus esitas linnavolikogule 2017. aasta eelarve eelnõu, mis keskendub linlaste elukeskkonna parandamisele, haridusele, targa linna lahendustele ja Tartu turundamisele. Tuleva aasta eelarve kogumaht on 159,5 miljonit eurot.

Järgmisel aastal kavandab linn suuri investeeringuid teedesse, tänavatesse ja haridusse. Teedeehituseks ja tänavate remondiks planeeritakse 18 miljonit eurot ehk 50 protsenti investeeringutest. Suuremad tööd seisavad ees Tartu idaringtee ehitusel ja raudteejaamahoone esise väljaku rekonstrueerimisel.

Mitu piirkonda saavad uue ilme kesklinnas. Alustatakse kaarsilla remonti, rekonstrueeritakse Pirogovi plats ja jätkub Emajõe kaldakindlustise uuendamine. Rekonstrueeritakse Soinaste tänav ja jätkuvad tööd Riia maanteel. Euroraha toel on linnal kavas suured investeeringud ka jalg- ja rattateedesse. Teid rajatakse Turusilla ja Annelinna suunal ning Raudtee-Aardla piirkonnas.

Haridusse on planeeritud investeerida tuleval aastal 11,8 miljonit eurot ehk veidi üle kolmandiku kõigist investeeringukuludest. Linnapiirkondade meetme toel valmivad kesklinnas Pepleri tänava uus lasteaed ja Kesklinna lastekeskuse teine hoonetiib. Alustatakse ka põhikoolide korrastamise programmiga. Esimesena renoveeritakse täielikult Raatuse kool.

Kavas on ka haridus-, kultuuri- ja sotsiaaltöötajate palgatõus.

Eelarve peamine tuluallikas on üksikisiku tulumaks, mida laekub eelarve eelnõu kohaselt järgmisel aastal 68,2 miljonit eurot. Maamaksutuluks on kavandatud 0,7 miljonit eurot, sihtotstarbeliste toetustena saadavateks tuludeks 53 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles