ERMi külastajate hulk on ületanud ka kõige julgemad prognoosid (1)

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi on külastanud juba üle 50 000 inimese.
ERMi on külastanud juba üle 50 000 inimese. Foto: Margus Ansu

Oktoobri alguses avatud Eesti Rahva Muuseum jõudis täna uhke verstapostini, kui muuseumi väisas 50 000. külastaja.

ERMi direktor Tõnis Lukas on väga rahul, et inimesed on muuseumi üles leidnud. Ta tunnistas, et senine külastajate hulk on ületanud nende lootused kuhjaga ning prognoosid veel suurema kuhjaga. Enne avamist tehti ettevaatlik arvestus, et 50 000 külastajat saadakse kokku aasta lõpuks.

Eriline heameel on Lukasel selle üle, et täide on läinud sõnad, et ERM pole kellegi konkurent, vaid Eesti ja Tartu uus võimalus. ERMis käis oktoobris üle ootuste palju rahvast, samal kuul tegi ka Ahhaa keskus üle aastate tugevaima tulemuse. ERMi avamisega on leidnud Taaralinna tee palju inimesi, kes ehk muidu poleks siia sattunud, ning peale ERMi käivad nad teisteski Tartu asutustes.

Mis puudutab enne ERMi avamist palju kirgi kütnud muuseumi toitlustust, siis Lukase sõnul on maht väga suur ning inimesed käivad nende restoranis ja kohvikus hea meelega. «Eks menüüd on vaja ikka kohendada ja järeldusi teha, sest toitlustus on detailirohke, kuid üldiselt olen tulemustega rahul,» kinnitas Lukas.

Küll nentis ERMi direktor, et palju huvilisi on muuseumirahvale kaasa toonud märksa suurema koormuse, kui tööaja mõttes võiks eeldada. Vajaduse korral on neile appi tulnud ka vabatahtlikud ERMi Sõprade seltsist. «Kõik, kes me siin oleme, tegutseme selle nimel, et päeva saaks lõpetada naeratusega nii külastajad kui töötajad,» ütles Tõnis Lukas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles