Tühi plats Riia mäel ootab ehitust

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Tähe 20 kinnistu.
Väike-Tähe 20 kinnistu. Foto: Margus Ansu

Aastaid tühjana seisval platsil Tartus Riia ja Väike-Tähe tänava ristmikul on linlased märganud muutusi. Maha on võetud puud ning märgid näitavad, et läheb ehituseks.

Linna arborist Kaire Zimmer ütles, et kinnistule anti raieluba ja seal tuleb ehitus. Ka naaberkinnistult sai võetud kehvemaid puid maha. Ette on nähtud istutada puid kinnistu Võru tänava poolsesse serva.

Detailplaneeringu järgi anti krundile ehitusluba kolmekorruselise ärihoone püstitamiseks, ütles linnaarhitekt Tõnis Arjus. Ärihoone esimesele korrusele on plaanis rajada autopesula.

Kinnistu kuulub osaühingule Volmat, mille juht Vladimir Matsukevitš märkis, et kavandatavat hoonet on ettevõte projekteerinud juba peaaegu kaks aastat ning ehitusloa väljastamine võttis planeeritust tublisti enam aega. Kui seal lõpuks ehitus algab, on ettevõte nõus jagama rohkem kommentaare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles