Linn tõrjub Anne noortekeskuse krundilt võsa

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ihaste tee 9 kinnistul käivad korrastustööd.
Ihaste tee 9 kinnistul käivad korrastustööd. Foto: Kristjan Teedema

Anne noortekeskuse rajamisest Annelinna spordimaja kõrvale Ihaste tee 9 krundile ei ole linnavalitsus loobunud, kuid esialgu pole selleks siiski raha. Küll on aga aidatud hoida krunt võsast puhas ajaks, kui jagub ehituseks raha.

Tartu linnavarade osakonna juhataja Kunnar Jürgenson märkis, et kinnistule on planeeritud ühiskondlik hoone ning projektlahendus Anne noortekeskuse sinna ehitamiseks on valmis. Linnavarade osakonna ülesanne on korraldada aga kinnistu hooldust, et see ei kasvaks võssa. «Edaspidi on plaanis seal hooldust teha igal aastal,» kinnitas Jürgenson.

Palju on räägitud ka sellest, et spordihoone kõrval võiks asuda suurem plats, kus korraldada muu hulgas jalgpallitreeninguid ja linna võimlemispidu. Nii ei välistanud Jürgenson, et tulevikus silutakse ala ja rajatakse sinna muruplats. Nii saab kinnistut kasutada treeningute tegemiseks, samas hoida krunt hooldatuna, et see oleks valmis, kui tekib soov sinna ehitama hakata.

Ihaste tee 9 kinnistule planeerib linn Anne noortekeskuse uut maja 2008. aastast. Juba toona oli selge, et keskuse praeguseks koduks oleva Anne 56 hoone seisund pole kiita, samuti nappis seal tegevusteks ruumi. Nii tahtis linn ehitada avarama keskuse ja rajada Anne tänava majja lasteaia.

Neli aastat tagasi korraldatud riigihanke soodsaim pakkumine uue maja ehituseks oli umbes kolm miljonit eurot. Linn ei saanud ehituseks loodetud mahus eurotoetust ja loobus tookord maja ehitamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles