10 000 eurole kandideerib ka vinüülplaatide pesumasin

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinüülplaadimängija.
Vinüülplaadimängija. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Rahastu Prototron ideevõistlusele oodati esimest korda pakkumisi ka Lõuna-Eestist ja Top 22 sekka vahevooru sai siit kandist kuus ideed.

Eksperdikogu ja hindajad vaatasid läbi ligi 200 võistlusele laekunud ideed ning sõelusid välja kõige suurema potentsiaaliga meeskonnad, keda toetada. Rahastu tegevjuhi Jana Pavlenkova sõnul laekus ideedena palju tehnilisi lahendusi. «Mitu väga head ideed jäid praegu valikust välja, kuid loodame, et meie ekspertide tagasisidet arvestades täiendavad meeskonnad oma taotlusi ja kandideerivad uuesti kevadvoorus,» ütles ta.

Lõuna-Eestist jõudsid väljavalitute hulka meeskond Degritter, kes arendab automaatset ja turvalist vinüülplaatide ultrahelipesumasinat, mis aitab diskoritel ja audiofiilidel plaadikollektsiooni eest lihtsalt ja mugavalt hoolt kanda. Samuti HackMotion, kes aitab lumelauaga sõitma õppijaid nutika riietusega, milles paiknevad sensorid annavad kasutajale kohest teavet kehahoiaku kohta.

Hairvel on meeskond, kes arendab ja toodab biotehnoloogial põhinevaid juuksehooldusvahendite komponente. Grifters Wallet toodab nutikaid Bluetoothi rahakotte, mis aitavad pangakaardi ja telefoni alati turvalise hoida.

Mitmeotstarbelist tulevikutöökoha ja koosolekulauda arendab Sofable, kes püüab arenduste abil kontoris õhustiku loovamaks muuta. VitaBug pakub aga elusa biomassi kultiveerimise teenust ökofarmidele ning bioloogilist päritolu kasvutegurite tootmise teenust kosmeetika- ja farmakoloogiatööstusele.

22 parimale meeskonnale annavad mentorid tagasisidet, peale selle saavad nad ideede lihvimiseks koolitusi Prototroni partneritelt. Kümme parimat meeskonda jäävad sõelale 17. novembril korraldatava mentoripäeva järel. Ekspertide nõukogu ees kaitsevad nad oma ideid 5. detsembril.

Prototroni järjekordsed rahasaajad kuulutatakse välja 9. detsembril peetaval üritusel «sTARTUp Day» Tartus. Neile kuulub 10 000 eurot ning 5000 euro eest Tehnopoli inkubatsiooniteenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles