Pealinna saarmas tegi konkursil ilma

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Loodusfotograaf Peep Loorits veetis tänavu mais mitu varahommikut Tallinnas Rocca al Mare kandis, kuhu oli mere äärde elama kolinud saarmas, kes enamasti elab jõgede ääres. Ühel hommikul varajasel kannatlikul tõusjal näkkaski: päike oli just tõusnud, mere kohal hõljus udu, saarmas oli platsis ja võttis koha sisse suurel kivil. Klõps!

Nii kirjeldas Peep Loorits foto «Saarmas udus», Vapramäe-Vellavere-Vitipalu sihtasutuse fotovõistluse «Märka mind!» peaauhinna võitnud töö saamislugu. «Tänavu oli peapreemia fotot üliraske välja valida, meil oli neli ülitugevat kandidaati,» ütles võistluse žürisse kuulunud bioloog ja loodusfotograaf Urmas Tartes.

Nii peaauhinna kui kolme vanuseklassi parimate fotode väljavalimisel lähtus žürii nii nagu varemgi sellest, kuidas inimene on osanud looduses märgata-talletada midagi põnevat, üllatavat, mida igal sammul ei kohata. «Heal pildil peab olema lugu ja see peab lummama,» märkis Urmas Tartes. «Lummust on peaauhinna saanud fotol palju – päikesetõus, meri, udu ja saarmas. On ka suur üllatusmoment – saarmas meres pole just igapäevane vaatepilt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles