Selgusid Betti Alveri debüüdipreemia võimalikud saajad

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Aina romaan «Pimeduses kulgeb tee» (kirjastus Tänapäev).
Aleksander Aina romaan «Pimeduses kulgeb tee» (kirjastus Tänapäev). Foto: Repro

Parimale ilukirjanduslikule debüüdile antava Betti Alveri kirjanduspreemia žürii kuulutas täna välja 2016. aasta nominendid. Nendeks on Aleksander Aina romaan «Pimeduses kulgeb tee» (kirjastus Tänapäev), Manfred Dubovi luulekogu «Täna leitakse kõik üles» (Kultuurileht), Andris Feldmanise romaan «Viimased tuhat aastat» (Varrak), Mairi Lauriku romaan «Süsteem» (Fantaasia) ning Silvia Urgase luulekogu «Siht / Koht» (Elusamus).

Eesti kirjanike liidu Tartu osakonna esimehe Berk Vaheri teatel arvestas žürii koosseisus Piret Jaaks, Kätlin Kaldmaa, Hanna Linda Korp, Margus Lattik ja Hannes Varblane debütantide teoste stiili, kompositsiooni ning nüansi- ja detailitundlikkust.

Betti Alveri kirjandusauhinda annab igal aastal välja Eesti kirjanike liidu Tartu osakond. Poetessi testamendi kohaselt pälvib selle parim hingedepäevade vahelise aja jooksul ilmunud debüütteos luule-, proosa- või draamavallas. Preemiasumma on tänavu 1700 eurot ja see pärineb Eesti Kultuurkapitalilt.

Laureaadi väljakuulutamine ja auhinna üleandmine toimub Betti Alveri sünniaastapäeval, 23. novembril kell 17 Tartu kirjandusmajas (Vanemuise 19).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles