Värske jää peibutas Põlvas lapsi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõrk jää veekogul.
Nõrk jää veekogul. Foto: Henn Soodla

Eile pärastlõunal teatasid murelikud elanikud, et Põlva järve õhukesele jääle on läinud kuus last.

Lõuna päästekeskuse teatel saabus 10. novembril kella 14.28 telefonikõne, milles räägiti, et Põlvas Kalda tänava piirkonnas on lapsed läinud õhukesele Põlva paisjärve jääle. Kiiresti kohale sõitnud politseinikud ja päästjad selgitasid kaldale kutsutud lastele õhukese jääga seotud ohtusid.

«Isegi hea ujumisoskuse korral on läbi jää vajumine väga ohtlik, sest omal jõul sealt välja pääsemine võib osutuda äärmiselt keeruliseks,» selgitas Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Arvi Uustalu.

Külmas vees kaotab täiskasvanud inimene teadvuse umbes 10 minutiga, lapsed või eakad veelgi kiiremini, kinnitas Uustalu. «Seega päästab jää murdumise korral vaid väga kiire abi.» Uustalu lisas, et lapsevanemad peavad kindlasti leidma aja, et rääkida oma lastele jääga seotud ohtudest ja jääst läbi vajumise tagajärgedest.

Nõrgal jääl viibijatest ei tohi kindlasti niisama mööda jalutada, vaid nad tuleb end ise ohtu seadmata jäält kohe ära kutsuda, rõhutab päästeamet. Abi vajavat inimest märgates helistage numbril 112. Ohtlikus olukorras käitumise või läbi jää vajunud inimeste päästmise kohta saab lähemalt lugeda Päästeameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles