Vald plaanib Kavastu ajast ja arust veevärgi üle võtta

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu Kavastus kohalikku veevärki haldav OÜ Kavastu Puhkemaja paigutas pärast veeproovist bakterite leidmist kortermajade trepikodadesse sildi, millel soovitab vett enne joomist keeta.
Praegu Kavastus kohalikku veevärki haldav OÜ Kavastu Puhkemaja paigutas pärast veeproovist bakterite leidmist kortermajade trepikodadesse sildi, millel soovitab vett enne joomist keeta. Foto: Sille Annuk

Möödunud nädalast alates Kavastu elanikel enam kraanivett ilma keetmata juua ei soovitata, sest rutiinse veeproovi käigus avastati sellest kolibaktereid. Ehkki uus veeproov on esialgsetel andmetel korras, on küla veemajanduses oodata tulevikus muutusi.

Nimelt ei soovi külas vee- ja kanalisatsiooniteenust pakkuv Giga kontsern enam pikalt veevärgiga jätkata, kuna see pole kasumlik. Praeguse plaani järgi võtab Luunja vald veevärgi üle ning asub seda nüüdisajastama.

Esmakordne juhtum

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles