Kutsehariduskeskus ootab mardilaadale

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moosi- ja meepurgid laadal. Pilt on illustreeriv.
Moosi- ja meepurgid laadal. Pilt on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna peab Tartu kutsehariduskeskus Põllu tänava õppekorpuses terve päeva traditsioonilist mardilaata, kuhu on oodatud nii koolipere kui ka linlased.

Kauplejaid on laadal neljateistkümnest õpperühmast. Nende seas nii õpilased kui õpetajad, kes müüvad vabal valikul sööki-jooki või hoopis käsitööd. Nii ongi laadal müügil talutooted ja aiasaadused, käsitöö, küpsetised ja joogid. Muu hulgas saab lasta endale teha massaaži või hennamaalinguid. Maksta tuleb sularahas ja hinnad on korraldajate sõnul taskukohased.

Mardikombed

Paljud kutsehariduskeskuse üritused on leidnud aset Kopli tänaval, kuid mardilaata on alati peetud Põllu tänaval. Pealegi korraldavad seda ärinduse ja kaubandusosakonna õpilased, kelle õppehoone asub samal tänaval.

Kuigi kahe õppekorpuse vahel laiub pikk maa, on laada ühe korraldaja, Tartu kutsehariduskeskuse ärikorralduse teise kursuse õpilase Maria Elisa Tähnase sõnul müüjaid oodata ka Kopli tänava õppehoonest.

Kuna laata peetakse mardipäeval, on au sees mardikombed. Plaanis on temaatilised mängud ning kohal on laadajuht, kes neid korraldab ja jagab tublidele osavõtjatele auhindu. Korraldajad soovitasid kauplejatel riietuda mardipäevale kohaselt, sest jagamisele läheb parima kostüümi auhind.

Heategevus

Mardilaadal on ka heategevuslik külg. Tähnas rääkis, et müüjad võivad saadud tulu annetada heategevusürituste korraldamiseks Tartu Mäe-kodu lastekodule ning eakate hooldekodule. Tähnase sõnul teevad kutsehariduskeskuse õpilased lastekodulastele kingipakid, samuti minnakse üheskoos batuudikeskusesse aega veetma. Paki saavad ka hooldekodu elanikud. Seal tehakse kutsehariduskeskuse ansambli saatel ka väike kontsert.

Kutsehariduskeskus ootab laadale ka linlasi. Maria Elisa Tähnas ütles, et kuna nende õppehoone sööklas käivad einestamas paljud inimesed väljastpoolt kooli, on nemadki laadalt läbi astunud. 

Kutsehariduskeskuse mardilaat

10. novembril kell 10–15 Põllu tänava A- ja F-õppekorpuses (Põllu 11).

Söögid-joogid, käsitöö, hennamaalingud, massaažiteenus, mängud jpm.

Arveldatakse sularahas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles