Tartus põles varahommikul jäätmekeskus

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätmekeskus Tartus Tiksoja raudteeülesõidu juures.
Jäätmekeskus Tartus Tiksoja raudteeülesõidu juures. Foto: Kristjan Teedema

Varahommikul kutsuti päästjaid appi Tartusse Tallinna maanteel asuva raudteeülesõidu juurde, kus AS-i Epler & Lorenz jäätmekäitlustehases olid lahvatanud leegid.

Siseministeeriumi teatel saabus väljakutse 10. novembril kell 5.50. Kui päästjad kohale jõudsid, põles kaks jäätmekäitlusahju ja tuli oli levinud hoone katusekonstruktsioonidesse.

Lõuna päästekeskus kinnitas hiljem, et tulekahju jäi õnneks siiski kahe konteineri sisemusse ega kandunud mujale. Mis täpsemalt konteinerites asus, veel selgitatakse.

Esialgse info järgi avastasid tulekahju kaks tööl olnud inimest, kes asusid süttinud jäätmemahuteid kohe pulberkustutiga kustutama. Kohale jõudnud päästjad sisenesid suitsu täis angaari ning piirasid tulekahju leviku kella 6.20-ks. Tulekahju kustutati lõplikult kella 6.59-ks.

Tartumaa vanemoperatiivkorrapidaja Kalev Näär kiitis tulekahju avastanud ja esmaste kustutustöödega alustanud töömehi. «Töötajad summutasid iseseisvalt leeke ühe ratastel veetava 100-kilose ja paari väiksema pulberkustutiga, mis tegi meie edasise töö tunduvalt lihtsamaks,» rääkis Näär. Tema sõnul leidub tehase territooriumil hirmuäratavalt palju ohtlikku põlevmaterjali. Seal tekkiva tulekahju raskete tagajärgede ärahoidmiseks on tähtis põleng kiiresti avastada ja oskuslikult tegutseda.

Päästjad kontrollisid angaari katusekonstruktsioone mitu korda termokaameratega, õnneks ei olnud tuli hoone osadele levinud. Küll aga sai hoone seest tahmakahjustusi ja jäätmepurustusseadmed kuumakahjustusi.

Muu hulgas muutus üks jäätmepurusti töökõlbmatuks. Päästekeskuse menetlusinspektor selgitas, et tulekahju tekkis värvijääke sisaldavate anumate purustamisel, mil toimus välja voolanud vedelike isesüttimine või sattus jääkide hulka mõni säde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles