Väikeste Nukitsate kolimine nõuab tarkust (1)

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu 
toimetavad 
Nukitsa-
­mehe lasteaia lapsed segamatult oma väikese lasteaia hoovis. Suures lasteaias peavad nende eripäradega oskama toime tulla nii teiste rühmade õpetajad, lapsed kui ka lapsevanemad.
Praegu toimetavad Nukitsa- ­mehe lasteaia lapsed segamatult oma väikese lasteaia hoovis. Suures lasteaias peavad nende eripäradega oskama toime tulla nii teiste rühmade õpetajad, lapsed kui ka lapsevanemad. Foto: Sille Annuk

Tartu hinnatud Tähtvere linnaosa südames kauni alleega Taara puiesteel on maja, millel lehvivad linna lipp ja sinimustvalge. See on väga eriline lasteaed 30 väga erilisele lapsele.

Ent selle maja töötajad ja lapsevanemad on ärevil, sest Tartu linnavalitsuses on sündinud otsus seal käivad 30 arengulise erivajadusega last paigutada teistesse linna lasteaedadesse. Need on lapsed, kelle puhul on nõustamiskomisjon otsustanud, et nad vajavad mitu korda rohkem professionaalset tuge, kui tavalasteaiad saavad neile pakkuda.

Veel teisipäeva päeval polnud Nukitsamehe lasteaiaperel kindlust, mis neid ikkagi ees ootab, kuid teisipäevaõhtusel hoolekogu koosolekul said nad kinnituse, et kolme rühma 18 last kolivad koos pedagoogidega järgmisel õppeaastal valmivasse Kesklinna lastekeskuse majja. Neljanda, 12-lapselise rühma võtab enda tiiva alla Maarjamõisa lasteaed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles