Ülikool ja idufirmad korraldavad Tartus ärifestivali

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
sTARTUp Day 2016.
sTARTUp Day 2016. Foto: Tartu Ülikool

Kuu aja pärast, 9. detsembril peetakse Tartu ülikooli eestvedamisel esimest korda rahvusvahelist ärifestivali sTARTUp Day, mis on Baltimaades ainulaadne. Üritusele on oodatud kõik huvilised ettevõtjatest tudengite ja teadlasteni. Koos 40 esinejaga otsitakse edukaid ärimudeleid ettevõtlusega alustamiseks.

«Me kõik teame kedagi, kes on seotud mõne start-up’iga. Aga kas me päriselt teame, mis imeloom on start-up?» arutles Tartu ülikooli ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse juht, festivali eestvedaja Andres Kuusik. Just seepärast niisugune üritus tehaksegi, et teema üksipulgi lahti võtta ning inspireerida inimesi äriga algust tegema, selgitas ta pressiesindaja vahendusel.

Päeva keskmes on alustamislood, kokku on kutsutud rohkem kui 40 esinejat üle maailma. Nad räägivad, mis oli nende edu võti ja kuidas ärimudel jätkusuutlikult üles ehitada. Kohalikest staaridest näeb laval olümpiasangar Gerd Kanterit, muusik Sandra Vabarnat ning Taxify kaasasutajat Martin Villigit. Rahvusvahelise mõõtme annavad teiste seas üheks maailma parimaks noorettevõtjaks peetav Jamie Dunn, Youtube´i sensatsioon Christian LeBlanc ja virtuaalreaalsuse visualiseerija Keiichi Matsuda. 

Peale ettekannete saab osaleda praktilistes töötubades, tutvuda ülikooli ja idufirmade uute toodete, teenuste ja tööpakkumistega ning elada kaasa tudengite äriideede võistlusele.

Festivali peetakse äsja avatud Eesti Rahva Muuseumis. Üritust juhib Louis Zezeran Comedy Estoniast. Registreerumine ja piletiinfo www.startupday.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles